Echipa
catalizator al proceselor inovative....
Inginer și economist, dl. Daniel Coșniță s-a specializat în ultimii 10 ani în domeniul transferului tehnologic și al inovării. A fost implicat în implementarea mai multor proiecte pilot, cum ar fi UBIT – Incubatorul și Centrul de Transfer Tehnologic al Universității Politehnice din Timișoara, clusterele Pro Wood (lemn și mobilă), Cluster2Success (IT, transfrontalier RO-HU). A fost principal organizator al Forumului deschis pentru Inovare și Transfer Tehnologic în perioada 2002-2010 și a sprijinit în mod activ rețeaua ReNITT prin organizarea unor vizite de studio în Germania, Austria, Franța, Țările Scandinave (2004-2008). Din 2008 sprijinește Ministerul Economiei în eforturile de elaborare a unei politici coerente de cluster la nivel national, prin desfășurarea exercițiului de clustermapping, contribuții la elaborarea Ghidului Aplicantului pentru schema financiară dedicată sprijinirii polilor de competitivitate etc. În prezent face parte din echipa de experți implicați în elaborarea strategiei de specializare inteligentă din însărcinarea ANCS. A fost consultant al guvernului algerian pentru implementarea unei rețele naționale de incubatoare de afaceri și pentru guvernul turc în ceea ce privește strategia națională de clustere. A generat și condus numeroase proiecte naționale și internaționale – în special PC6, PC7, și a moderat în calitate de trainer numeroase seminarii de generare de proiecte bazate pe conceptul de învățare individuală și instituțională.
Licenţiat în macro-economie al Universităţii din Duisburg, dl. Michael Guth are o experienţă de peste 16 ani în domeniul transferului tehnologic şi al inovării, al proiectelor de dezvoltare economică locală si regionala, al managementului proiectelor internaţionale., precum si al politicilor macroeconomice cu privire la inovare, forţa de muncă, integrarea europeană, instrumente de coeziune, lucrând pentru Centrul pentru Inovare şi Tehnică al Landului Renania de Nord Westfalia, punct Enterprise Europe Network.. A efectuat numeroase evaluări ale unor programe de finanţare din cadrul fondurilor structurale din însărcinarea Comisiei Europene, a Guvernului Federal German sau al landului Renania de Nord Westfalia. A acordat sprijin Ministerului Român Dezvoltării în conceperea şi elaborarea programului INTERREG-ENPI de cooperare transfrontalieră România-Ucraina-Moldova, organizând traininguri de instruire ale solicitanţilor şi participând în procesul de evaluare a unor propuneri de proiecte. A participat, ca expert la numeroase evaluări ex ante, interim şi ex post ale Programului de cooperare transfrontalieră Germania – Olanda (2002-2007). A fost implicat în dezvoltarea clusterului în domeniul automotive dezvoltat în jurul Asociaţiei Constructorilor de Automobile dein România la Piteşti şi a celui în domeniul lemnului din regiunea Braşov-Covasna, Pro Wood.
A elaborat metodologia de identificare a clusterelor din România, utilizată de către Ministerul Economiei în cadrul exerciţiului de cluster mapping