Cluster 2 Success

logo

- CATALIZATOR AL PROCESELOR INOVATIVE!

Cluster2Succes este un proiect cofinanţat de către Uniunea Europeană în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră România-Ungaria, desfăşurat în perioada 2010-2011 de către ARIES TM (RO) şi DEAK (HU). Inno Consult a sprijinit proiectul, pe toată durata desfăşurării lui, în calitate de consultant.

Obiectivul proiectului a fost acela de a dezvolta cooperarea între clusterele IT aflate de o parte şi de cealaltă a frontierei în vederea intensificării cooperării comerciale, a transferului tehnologic şi a inovării precum şi a unor proiecte de cercetare comune între membrii acestor clustere, în special IMM-uri.

Proiectul a debutat cu o analiză a situaţiei actuale şi a perspectivelor de dezvoltare a sectorului IT atât în regiunea de Vest a României cât şi în SE Ungariei, insistându-se asupra indentificării unor complementarităţi la nivel transfrontalier.

Problemele de interes comun au fost tratate în cadrul unor seminarii dedicate.

Au fost realizate audituri tehnologice la nivelul a 40 de companii din România şi Ungaria, rezultând în elaborarea unor profile de cooperare internaţională ce au fost diseminat atât pe site-ul proiectului cât şi prin intermediul reţelei EEN.

Proiectul a culminat cu organizarea unui eveniment de "match making localizat" ce  avut loc la Timişoara pe 19 octombrie 2011, unde 39 de firme din România, Serbia şi Ungaria s-au întâlnit pentru a discuta proiecte comune pe baza complementarităţilor şi interesului comun identificate de-a lungul proiectului.

Mai multe detalii se pot obţine pe www.cluster2success.eu